• Ny
Gravity 02 Black
  • Gravity 02 Black

Brunotti Gravity 02 Black

2 595,00 kr
Inkl. moms Leveranstid 7-14 dagar. Gör beställning eller förfrågan för mer exakt leveranstid.

Bästa kiteselen på marknaden. Har MultiUse-krok så fungerar även för windsurfing. FlexCell som formar sig efter din rygg och inte binder vatten = blir inte tung och är inte farlig vid krasch. 02 har mer stoppning för dig, så mer komfort än 01.

Storlek
Kvantitet
Kommer in igen

 

Smidiga betalningar med Klarna

 

Snabba och säkra leveranser med DHL

 

Fri frakt vid köp över 800 kr

Varför är Gravity så bra?
 
Framför allt är grundkonstruktionen inte med ett hårt skal utan FlexCell som är böjlig och formar sig efter din kropp. Man kan då använda material som inte tar upp vatten alls. Eftersom den inte suger åt sig vatten blir den heller inte tung som HardShell-selar normalt blir.
 
Gravity är utvecklad av designern som designade selar åt Mystic i mer än 10 års tid så det ligger mycket kunskap och erfarenhet bakom Gravity.
 
Gravity har förutom en mängd väl utvecklade funktioner två andra fördelar:
 
- den säljs komplett med krok, så du behöver inte komplettera med krok, och kroken är dessutom en riktigt bra krok som även fungerar för windsurfing (kitekrokar är normalt grundare och har mindre böj så då trillar hängseletampen ur hela tiden när man windsurfar med den)
 
- en av storlekarna, M/L, kan användas av nästan alla, så man slipper göra valet mellan storlek M och L. Varför är det så bra då?

Det kan ju tyckas trivialt men det är nästan alltid större skillnad mellan M och L än vad de flesta kan tro. Seriösa tillverkare gör flera olika bredder på krokarna och t ex Mystic har alltid haft en bredd på S och M och en annan bredd på L och XL (och en tredje för XXL). En L-krok har varit ca 4 cm bredare än en M-krok, vilket är ganska mycket och gör att hoppet från M till L blir större än man tror: om du inte är bred nog för en L-krok tar det stopp mot kroken när du försöker spänna in den och man kan inte få fast selen och då glider den upp.
 
Dessutom: höjden på ryggplattan ökar oftast ca 2 cm för varje storlek, vilket inte låter mycket men med tanke på att undre ryggen inte är så lång är 2 cm mycket. Blir ryggplattan för hög ligger den an på skuldrorna uppe och svanskotan nere, vilket gör att den inte går ordentligt in i svanken och då sitter den heller inte fast som den ska och glider upp, så storleken HAR betydelse!

Gravity har följande högklassiga funktioner inbyggda:
 
- gjuten 360 FlexShell ryggplatta som formar sig efter ryggen och fördelar även extremt höga krafter, så du slipper bli trött i ryggen eller ha ont i ryggen
 
- EVA-innerklädsel som hindrar selen från att glida upp och vrida sig
 
- ett högdensitetsskum som inte ger med sig och blir mjukt och sladdrigt med tiden utan behåller formen och samtidigt skyddar din rygg mot krascher
 
- ett för-format stöd för svanken som ihop med FlexCell-ryggplattan och gör att du inte blir utmattad eller får ont i ryggen
 
- Easyfix-remmar som inte smygsläpper d v s selen stannar inspänd hela tiden; du behöver inte spänna om den om och om igen ute på vattnet
 
- kroken har ett mycket smart och enkelt snabbspänne (QRSS) som aldrig kan kärva och tål saltvatten och sand utan problem. Är mycket bättre än sandkänsliga snabblås som t ex Mystics Clicker Bar-systemGravity kommer komplett med krok samt ett avtagbart HandlePass-system (HP-system). 
 
 
Utöver detta ligger Gravity klart bättre prismässigt jämfört med konkurrenterna.