• På rea!
  • -2 000,00 kr
Mystic Cure 5/3
  • Mystic Cure 5/3

Mystic Cure Steamer Brown DL 5/3

3 495,00 kr
1 495,00 kr Spara 2 000,00 kr
Inkl. moms Leveranstid 1-2 dagar

En av Mystics bästa dräkter någonsin! Endast storlek L

Storlek
Kvantitet
Lagervara

 

Smidiga betalningar med Klarna

 

Snabba och säkra leveranser med DHL

 

Fri frakt vid köp över 800 kr

Mystic Cure i 5/3-variant: relativt tunn för att vara 5 mm men med mycket elastiskt neopren + textilförseglingtätningar över sömmarna på insidan, så du har en supersmidig vår-sommar-höstdräkt som åker på och av i ett nafs och inte märks när du är på vattnet. Vill du ha mer vintertåligdräkt i DL finns varmare alternativ, som Majestic. Inte särskilt lång i ärmarna så har du långa armar, välj MT snarare än M. Tillverkad av Sheico, som är överlägset bäst på att göra våtdräkter - har kvalitet som går rakt igenom hela dräkten (material, neopren, sömnad, detaljer,tryck, funktioner).Konstruktion, detaljer samt funktioner och finsser på Cure är bland annat:- Förseglingen av sömmar med en tät textilremsa över sömmarna på insidan - starkt, tätt och flexibelt; en unik lösning som ger en unik dräkt - en dubbelneoprendräkt med täta sömmar, så du kan vara varm i en dräkt som tål kite, wake och alla andra sporter där dräkterna slit mycket!

- Den nya skärningen har färre paneler =starkare och varmare då där är färre sömmar. Tillsammans med ännu mer elastisk neopren - Flex Cell - får du en ännu tajtare passoform på din dräkt vilket ger mer värme, mer rörlighet och mindre mindre skav. Skärningen är kombinerad med nya Kinetic Seam Positioning (se nedan).

- Tyget på utsidan på dubbelneoprenvarianterna (DL) har en ny typ av vattenfrånstötande beläggning som dels göra att avkylningen blir mindre och dels att du binder mindre vatten = dräkten blir inte tung av vatten.

- Kinetic Seam Positioning som innebär att alla sömmar sitter där behöver röra sig så lite som möjligt. Det är neoprenet som är elastiskt, inte sömmen, så alla sömmar sitter nu så att där är minimalt med rörelse i sömmen vid lederna t ex, så det är neoprenen som flexar, inte sömmen. Inte bara passform och bekvämlighet ökar utan även hållbarheten förbättras om sömmarna inte behöver flexa. Med Kinetic Seam Positioning har Erwin och de andra konstruktörerna på Mystic identifierat hur kroppens leder rör sig och lagt om sömmarna så att de inte ska behöva flexa vilket då ger en flexiblare, varmare, skönare och mer hållbar dräkt.

- Alla sömmar avslutas med en limning för tätningens skull + hållbarhetens skull, och de mest utsatta (t ex vid kragen och benavslutningnarna) avslutas också med en tygförsegling. Metoden har visat sig väldigt effektiv på Mystics tidigare toppdräkter som t ex Mystic Mystic.

- Inte någonstans på dräkten går 4 sömmar ihop (så det ser ut som ett kors) utan max 3 sömmar går ihop (så det ser ut som ett T), vilket ökar hållbarheten på dräkten så den blir ännu starkare, vilket är viktigt för att få dräkterna att hålla länge för stora påfrestningar som när de används för kite.

- Nya skärningen har kombinerats med nya storlekar, vilket innebär att nya CrossFire är som Venom och Flame i storlek, så att alla storlekar är längre än tidigare: är lättast att förklara med att alla storlekar är ca 5 cm längre än i tidigare variant så att en S egentligen borde heta ST (där T står för Tall), en M borde heta MT och en MT heta MTT o s v. Väldigt bra för oss svenskar som ofta är långa och smala!Den nya skärningen betyder att storlekarna S och M blivit mycket mer användbara: vi rekommenderar enligt följande

S till dig som är upp till 176 och smal eller normalt byggd - är du riktigt smal (säg 60-65 kg) kan du vara upp till 180 cm i en S

M till dig som är smal eller normal och är upp till 180 cm, riktigt smal kan du vara något längre

MT till dig som är smal eller normal upp till ca 185 cm

L för dig som är normalbyggd eller mer välbyggd eller tjockare :) och är till 185cm

LT för dig som är normalbyggd och lite längre, upp till 190 cm

XL för dig som är normal till vägbyggd eller tjock och upp till 195 cm

XXL för dig som är STOR! Är bra upp till 200 cm och max ca 110-120 kg