Varumärken

Kids/Junior

Vi har våtdräkter för alla små - ända från de allra minsta och upp till de som nästan är vuxna! Det finns tre linjer: Mystic Baby för 0-1 år, Mystic Kids för ca 1 upp till ca 8-10 år och Mystic Star Junior för de som är ca 8-10 år upp till 16-18 år.
 
Baby finns bara i ett utförande men Kids och Star Junior finns som heldräkt (Fullsuit, d v s långa ben, långa ärmar) såväl som kortärmsdräkt och Shorty (kort ärm, korta ben). Vi rekommenderar alltid heldräkt, för det blir klart varmare, skyddar mot sol och skyddar även mot skrap, slag, maneter och annat otrevligt. OBS att heldräkterna finns i två tjocklekar:
 
- den tjocka är 5/4 d v s samma tjocklek som en vuxendräkt (ja varför ska barnen frysa när du själv inte vill frysa?) och precis som vuxendräkterna är de limmade, så att det inte läcker in vatten via sömmarna. En tät dräkt är väldigt mycket varmare, särskilt när man simmar i den för då läcker en otät dräkt hela tiden.

- den tunnare är 3/2 d v s som en sommardräkt för vuxna. Precis som de flesta vuxendräkter i 3/2 är sömmarna flatlock-sydda utan limning så sömmarna är inte täta. Den vuxenvariant på Star 3/2 vi säljer är dock med limmade (täta) sömmar.

För varmare väder räcker Kids 3/2 längt ändå men som Junior tycket vi alltid man ska ha en tjockare + tät dräkt så Junior tar vi bara in som 5/4 medan Kids har vi både som 3/2 och 5/4.

Tänk också på att en heltäckande våtdräkt ger mer än bara värme:

- barnen är helt solskyddade över hela kroppen utom händer, fötter och ansikte
 
- dräkten skyddar även barnen mot skrap mot stenar, snäckor och annat
 
- man blir vadderad över hela kroppen (särskilt med 5 mm!) så man tål lite smällar från surfbrädor och annat
 
- man flyter klart bättre, särskilt med 5/4, vilket är en klar fördel när man ska lära barnen simma
 
- dräkten skyddar även mot andra otrevligheter som brännmaneter

Aktiva filter