Rea! Mystic Crossfire Fullsuit CrossTech SL/DL 6/5/4 Visa större

Mystic Crossfire Fullsuit CrossTech SL/DL 6/5/4

Ny

Slipp kylan i höst och vinter med en riktigt varm dräkt - Crossfire 6 mm är vår varmaste dräkt för kite och windsurfing!

Mer detaljer

Varning: Sista varan i lager!

1 397,50 kr

-50%

2 795,00 kr

Lägg till i önskelistan

Mer information

Crossfire 6/5/4 med den effektiva CrossTech-lösningen är perfekt för kite i ett kyligt land som Sverige och funkar även när det är riktigt kallt! Är också en riktigt bra dräkt för windsurfing och andra vattensporter men har alltid varit väldigt populär bland alla kitare i Sverige, då det är vår mest kiteanpassade dräkt med väldigt uppskattade funktioner som ShinProtector (skenbensvaddering) och AquaFlush (avrinning i benen). Till i år har den blivit ännu varmare så den är numera vår absolut varmaste dräkt, tillsammans med Voltage 6/5/4. Viktigast att veta om du väljer mellan dessa två är att formen på dräkterna är lite olika: Voltage passar dig som är mer långsmal i kroppen medan Crossfire passar dig som är lite bredare, särskilt över bröst/axlar. Skicka ett mail om du är osäker!

Crossfire 6/5/4 är helt rätt för alla som är frusna, alla som vill ha lite längre säsong, eller alla som vill ha en året-runt-dräkt som funkar i alla väder. Värme ihop med flexibelt neopren gör att den funkar även när det börjar bli varmare.
 

 

   

                                                   
      
Mystic Crossfire 6/5/4 CrossTech framifrån   Mystic Crossfire 6/5/4 CrossTech bakifrånCrosstech betyder lösningen för problemet med kite i Sverige: här är kallt men dräkten ska ändå hålla för påfrestningarna som kite ger på dräkten. Crosstech är genialiskt i sin enkelhet - en dubbelneoprendräkt med enkelneopren i överkroppen - alltså även ärmar och axlar - som ger en optimal kombination av värme och slitstyrka.

Nya Crossfire 6/5/4 har förutom Crosstech-lösning ett nytt mycket elastiskt neopren både i överkroppen och benen unika finesser som

- ShinProtectors, alltså skenbensskydd som skyddar dina skenben mot brädans kant
 

 

 

       
 

AquaFlush

 

Full BackUp

 
- Aquaflush d v s avrinning längst ner i benen så vatten som kommer in i dräkten också kan komma ut, så du slipper värma upp överskottsvatten och därmed bli kall

- Full Back Up d v s en innerryggsköld av 1 mm neopren kompletterad med en innerkrage. Ger bättre tätning i halsen, högre komfort, mer värme samt gör det lätt att stänga blixtlås + krage perfekt varje gång, utan hjälp. Super när man är sist ut på vattnet.

 

 

       
 

Nya LegVelcro

 

DiamondKnee

 
- En ny modell på lösa breda kardborreremmar som du kan använda för att täta övergången till skorna med eller avsluta dräkten med när du kör barfota så dräkten inte vänder sig av sprutet från brädan. Är såklart lösa så du kan välja om du vill ha remmar eller ej, om du vill ha skorna innanför eller utanpå dräkten, och för att du inte ska dra sönder dräkten, eller att remmarna ofrivilligt ska låsa när du drar av dig dräkten, för det är INTE kul på vintern.
 
- DiamondKnees kommer från knäskydden som Mystics systerföretag Magic Marine använder för seglingsdräkter, där slitaget på knäna är extremt hårt. Fördelarna med DiamondKnees är framför allt att de är mer hållbara än gummivarianter, men de är också mer följsamma än gummivarianter, vilket i sin tur också förbättrar hållbarheten rejält. Så i fortsättningen blir där aldrig problem med knäna, hur mycket du än försöker slita dem!
 

 

 

       
 

SoftNeck

 

CritialTaping

- Den sköna kragen, med väldigt lite kardborre och väldigt mycket justeringsmån, har blivit ännu bekvämare, så du känner så lite som möjligt av den, även om du också surfar med din dräkt. Är enkel att öppna och stänga själv och blir som bäst ihop med Full BackUp, som finns på Crossfire och Voltage (på Lightning och Empire är där FrontZip så där finns ingen öppning alls baktill).

- Kritiska sömmar är också tejpade eller gummiförseglade (CriticalTaping) för maximal hållbarhet.

 

 

       
 

EmbossedCuffs

 

KineticSeamPositioning

- Ärmarna avslutas med tryckta cirklar - EmbossedCuffs - som förhindrar vatten att tränga upp och att dräkten åker upp av sig själv. Där finns också små gummirektanglar som gör att dräkten stannar på plats, allt för att hindra att vatten kommer upp eller att handleden - som är viktig att skyddda för att du ska hålla värmen - täcks av dräkten. 
 
- Kinetic Seam Positioning innebär att alla sömmar sitter där behöver röra sig så lite som möjligt. Det är neoprenet som är elastiskt, inte sömmen, så alla sömmar sitter nu så att där är minimalt med rörelse i sömmen vid lederna t ex, så det är neoprenen som flexar, inte sömmen. Inte bara passform och bekvämlighet ökar utan även hållbarheten förbättras om sömmarna inte behöver flexa. Med Kinetic Seam Positioning har konstruktörerna på Mystic identifierat hur kroppens leder rör sig och lagt om sömmarna så att de inte ska behöva flexa vilket då ger en flexiblare, varmare, skönare och mer hållbar dräkt.

- Skärningen har färre paneler =starkare och varmare då där är färre sömmar. Tillsammans med ännu mer elastisk neopren - Flex Cell - får du en ännu tajtare passform på din dräkt vilket ger mer värme, mer rörlighet och mindre mindre skav. Skärningen är kombinerad med Kinetic Seam Positioning.

- Tyget på utsidan på dubbelneoprenvarianterna (DL) har en ny typ av vattenfrånstötande beläggning som dels göra att avkylningen blir mindre och dels att du binder mindre vatten = dräkten blir inte tung av vatten.

- Alla sömmar avslutas med en limning för tätningens skull + hållbarhetens skull, och även med en tygförsegling. Metoden har visat sig väldigt effektiv på Mystics tidigare toppdräkter som t ex Mystic Mystic.

- Inte någonstans på dräkten går 4 sömmar ihop (så det ser ut som ett kors) utan max 3 sömmar går ihop (så det ser ut som ett T), vilket ökar hållbarheten på dräkten så den blir ännu starkare, vilket är viktigt för att få dräkterna att hålla länge för stora påfrestningar som när de används för kite.
  
  

  

 
Team Mystic:  Ruben Lenten, Tati Frans, Marc Jacobs, Bruna Kayija, Youri Zoon och Boujmaa Gouiljoul