Manera Meteor Magma 5/4/3 2016

Ny

Maneras Meteordräkt i 5/4/3 med Magma-fleecebeläggning på insidan. Makalös dräkt i passform, kvalitet, smidighet och värme. Finns endast en kvar i L!

Mer detaljer

Denna produkt finns inte längre i lager

3 496,50 kr

-30%

4 995,00 kr

Lägg till i önskelistan

Mer information

Maneras dräkter håller absolut världsklass, särskilt deras Magma-serie. Här är 5/4/3-varianten i storlek L och den den passar även lite längre personer, som normalt har M eller L. Passformen är inget annat än fantastisk. Kvaliteten makalös. Funktioner som textiltejpade sömmar på insidan.

Du kan lätt betrakta den som minst lika varm eller varmare än alla varma 5-mm-dräkter tack vare Magmafleecens värme. Är lite som att ha Capilene som Patagonia haft i underställ eller Thermoskin-tröjor för våtbruk som Virus eller Bipoly: supervarmt även om det är genomblött, vilket t ex inte Merino-ull är

Värmen kommer också av att i Maneradräkterna är stora delar av dräkten i maxtjocklek av neoprenet. Dräkter är som bekant ett lapptäcke av olika tjocka våder, så en billig 5-mm-dräkt kan vara 5mm i bröstpanelen medan resten är 3 eller 3.5 mm. På den här dräkten är hela frontvåden 5 mm och endast armhålorna och kragen tunnare för rörlighetens skull. Så värmen kommer både från Magman och att hela dräkten är av mer eller mindre samma tjocklek! 54 % av dräkten är 5 mm och 36 % är 4 mm. Normalt sett är endast bröstpanelen 5 mm = en bråkdel av dräkten.

Passformen är i särklass, då de designat den med ett 3D-program som ingen annan våtdräktstillverkare har tillgång till. De former som programmet inte tar hänsyn till ordnar ändå upp sig då elasticiteten i neoprenet är helt extrem.

Alla sömmar är textiltejpade som man t ex gjorde på Sheico-tillverkade toppdräkter förr i tiden. Ger en mycket stark dräkt men framför allt glider den på och av mycket lättare då alla sömmar är dolda under textiltejpningen - blir väldigt enkelt att få på/av dräkten även på sommaren, när man snabbt blir svettig när man tar på heldräkt. Textiltejpningen skyddar också sömmen - det blir omöjligt att haka fast i en söm och dra sönder den.

Storleksmässigt är en L i Manera bra på folk som normalt har M eller MT (extra lång medium, d v s Medium Tall) samt L och LT (dock ej om man har riktigt långa armar).