Mystic Voltage Fullsuit CrossTech SL/DL 6/5/4

Ny

Varför frysa i vårkalla vatten när en 6 mm Voltage bara kostar 1995 kr?

Mer detaljer

1 497,50 kr

-50%

2 995,00 kr

Lägg till i önskelistan

Mer information

Voltage i 6 mm med den effektiva CrossTech-lösningen är vår bästa dräkt för året-runt-surf i Sverige och den är också vår mest sålda dräkt, vilket inte är så konstigt: den är varm, har superfin passform, den är lätt att röra sig i och den har mängder med high-tech-lösningar och material (som Isoprene och S-Seals) samtidigt som den bara kostar 2995 kr. Passform och värme är alltid viktigast och en Voltage sitter bra på nästan alla (är man stor över bröst/axlar kan Crossfire 6 mm vara ett bättre val - se egen artikel). Voltage fungerar förstås även för windsurfing och andra vattensporter tack vare Crosstech, som är lösningen för problemet med kite i Sverige: här är kallt men dräkten ska ändå hålla för påfrestningarna som kite ger på dräkten. Crosstech är genialiskt i sin enkelhet - en dubbelneoprendräkt med enkelneopren i överkroppen - alltså även ärmar och axlar - som ger en optimal kombination av värme och slitstyrka. 

Voltage
har bland annat Liquid Seams som Mystic kallar S-Seal, d v s en gummiförsegling utanpå sömmarna som gör hela dräkten tät samt skyddar sömmarna, Yamamotos extremt varma Isoprene (ett neopren med håligheter som ger extra mycket värme), AquaFlush som spolar ut överskottsvatten från benen, Full BackUp som är en innerkrage som tätar till runt halsen och gör det lätt att ta på dräkten själv och nya DiamondKneepadsen, med mera - bilder och mer detaljer finns längre ner på sidan. Sammantaget har nya Voltage allt och lite till samt suverän passform, massor av värme, och dessutom till osannolika 2995 kr!
 

 

   

                                                   
      
Mystic Voltage 6/5/4 CrossTech framifrån   Mystic Voltage 6/5/4 CrossTech 2013 bakifrånVoltage 6/5/4 har förutom Crosstech-lösning det överlägset varmaste  Yamamoto-neoprenet Isoprene, vilket ger extremt fin passform och samtidigt extra värme. Utöver detta har Voltage också S-Seams, som är gummiförseglade sömmar (liquid seams) över hela dräkten samt:

 

 

 

       
 

AquaFlush

 

Full BackUp

 
- Aquaflush d v s avrinning längst ner i benen så vatten som kommer in i dräkten också kan komma ut, så du slipper värma upp överskottsvatten och därmed bli kall

- Full Back Up d v s en innerryggsköld av 1 mm neopren kompletterad med en innerkrage. Ger bättre tätning i halsen, högre komfort, mer värme samt gör det lätt att stänga blixtlås + krage perfekt varje gång, utan hjälp. Super när man är sist ut på vattnet.

 

 

       
 

Nya LegVelcro

 

DiamondKnee

 
- En ny modell på lösa breda kardborreremmar som du kan använda för att täta övergången till skorna med eller avsluta dräkten med när du kör barfota så dräkten inte vänder sig av sprutet från brädan. Är såklart lösa så du kan välja om du vill ha remmar eller ej, om du vill ha skorna innanför eller utanpå dräkten, och för att du inte ska dra sönder dräkten, eller att remmarna ofrivilligt ska låsa när du drar av dig dräkten, för det är INTE kul på vintern.
 
- DiamondKneeskommer från knäskydden som Mystics systerföretag Magic Marine använder för seglingsdräkter, där slitaget på knäna är extremt hårt. Fördelarna med DiamondKnees är framför allt att de är mer hållbara än gummivarianter, men de är också mer följsamma än gummivarianter, vilket i sin tur också förbättrar hållbarheten rejält. Så i fortsättningen blir där aldrig problem med knäna, hur mycket du än försöker slita dem!
 

 

 

       
 

SoftNeck

 

CritialTaping

- Den sköna kragen, med väldigt lite kardborre och väldigt mycket justeringsmån, har blivit ännu bekvämare till 2012, så du känner så lite som möjligt av den, även om du också surfar med din dräkt. Är enkel att öppna och stänga själv och blir som bäst ihop med Full BackUp, som finns på Crossfire och Voltage (på Lightning och Empire är där FrontZip så där finns ingen öppning alls baktill).

- Kritiska sömmar är också tejpade eller gummiförseglade (CriticalTaping) för maximal hållbarhet.

 

 

       
 

EmbossedCuffs

 

KineticSeamPositioning

- Ärmarna avslutas med tryckta cirklar - EmbossedCuffs - som förhindrar vatten att tränga upp och att dräkten åker upp av sig själv. Där finns också små gummirektanglar som gör att dräkten stannar på plats, allt för att hindra att vatten kommer upp eller att handleden - som är viktig att skyddda för att du ska hålla värmen - täcks av dräkten. 
 
- Kinetic Seam Positioning innebär att alla sömmar sitter där behöver röra sig så lite som möjligt. Det är neoprenet som är elastiskt, inte sömmen, så alla sömmar sitter nu så att där är minimalt med rörelse i sömmen vid lederna t ex, så det är neoprenen som flexar, inte sömmen. Inte bara passform och bekvämlighet ökar utan även hållbarheten förbättras om sömmarna inte behöver flexa. Med Kinetic Seam Positioning har konstruktörerna på Mystic identifierat hur kroppens leder rör sig och lagt om sömmarna så att de inte ska behöva flexa vilket då ger en flexiblare, varmare, skönare och mer hållbar dräkt.

Närbild på överkroppen på nya 6/5/4 Voltage. Här syns Crosstech-lösningen tydligt - både bröstpanelen och axelpanelerna samt ärmarna är klädda med gummi, vilket förhindrar avkylning och du blir mycket varmare. Resten av kroppen - där slitaget är större - är klätt med tyg, som t ex här syns runt midjan och i armhålan, vilket ger ökad flexibilitet och maximal slitstyrka. Här syns också det superfina neoprenet med håligheter, Yamamotos Isoprene, som gör att gummit utanpå bröstet inte ser helt slätt ut - Isoprenet har extremt fina värmeegenskaper och kan hålla dig varm även när det blir riktigt kallt!
 
Andra bra funktioner och konstruktioner som finns på alla Mystic-dräkter är

- Skärningen har färre paneler =starkare och varmare då där är färre sömmar. Tillsammans med ännu mer elastisk neopren - Flex Cell - får du en ännu tajtare passform på din dräkt vilket ger mer värme, mer rörlighet och mindre mindre skav. Skärningen är kombinerad med Kinetic Seam Positioning.
 
- Active Arm Construktion d v s att man har ett enda stycke i armhålan, så du slipper skavande sömmar uppe i armhålan, får bättre rörlighet samt inte riskerar att sömmen i armhålan går sönder. Samma konstruktion finns i greneen på alla våra dräkter.

- Tyget på utsidan på dubbelneoprenvarianterna (DL) har en ny typ av vattenfrånstötande beläggning som dels göra att avkylningen blir mindre och dels att du binder mindre vatten = dräkten blir inte tung av vatten.

- Alla sömmar avslutas med en limning för tätningens skull + hållbarhetens skull, och även med en tygförsegling. Metoden har visat sig väldigt effektiv på Mystics tidigare toppdräkter som t ex Mystic Mystic.

- Inte någonstans på dräkten går 4 sömmar ihop (så det ser ut som ett kors) utan max 3 sömmar går ihop (så det ser ut som ett T), vilket ökar hållbarheten på dräkten så den blir ännu starkare, vilket är viktigt för att få dräkterna att hålla länge för stora påfrestningar som när de används för kite.

Kunder som köpt denna produkt köpte också: