Rea! Mystic Boot II Visa större

Mystic Boot II

Ny

Originalet! Bästa skon om du har lite bredare fötter.

Mer detaljer

247,50 kr

-50%

495,00 kr

Lägg till i önskelistan

Mer information

Mystic Boot visar att man kan göra en sko som är både varm, skön och har barfotakänsla! Boot har mängder av funktioner som gör att den sitter bättre på foten som t ex Split-Toe Inside och Clean Instep (se bilder längre ner). Mystic Boot är varm även när det är riktigt kallt tack vare högklassigt neopren (alltså både flexibelt = bekvämt och varmt), titaniumbeläggning och - viktigast av allt - täta sömmar. Du får inte in nytt vatten i skon hela tiden utan samma vatten stannar i skon och du slipper värma upp nytt vatten hela tiden = du spar energi, vilket betyder att du håller dig varm. Tänk på att du står med fötterna i vattnet hela tiden så en varm dräkt hjälper inte om du har skor som inte är varma. För storleksrekommendationer se längst ner på sidan!

Prissänkta 100 kr till i år!

OBS att Boot II på bilden ovan har kardborre rem över vristen men precis som Boot har Boot II vad man kalla Clean Instep d v s har inte kardborre (se nedan)!

Kardborrebandet på bilden finns inte utan Boot har precis som tidigare en inbyggd automatisk indragning för fixering av skon som kallas Clean Instep. Finessen med Clean Instep är att man slipper en rem som hindrar smidig in- och ur-gång i stropparna samt att där är ingen rem som känns obehaglig mellan sko och stropp. Se Clean Instep och alla andra finesser på Mystic Boot nedan.

Mystic Boot är speciellt framtagen för kite och windsurf och passar året runt. Målet var att ge maximal känsla och stabilitet och resultatet är överväldigande - prova ett par Mystic boot och du vill aldrig ha något annat - den är helt enkelt fantastiskt skön! Boot har en helt ny tådel som ger en flexiblare sko och inuti är skon delad (split-toe) vilket ger en mycket skön känsla. Mystic Boot har mängder med detaljer i konstruktionen som inte finns på några andra neoprenskor:

- 5 mm Skyflex neopren - unikt material i våtskor; ger mycket varma skor som är varma även i december (i Sverige alltså...)

- sömmarna är gummiförseglade så att det ligger en tunn gummilist på utsidan av sömmen. Man får en smidigare sko och kan inte slita upp sömmarna, som dessutom blir mycket starkare - t o m starkare än vad neoprenen är! Huvudpoängen är förstås att sömmarna blir täta, och täta sömmar betyder att du inte byter vatten i skorna hela tiden och därmed kan hålla dig varm (= slipper värma upp nytt kallt vatten hela tiden) - du slipper frysa även mitt i vintern!- split-toe på insidan ger en fantastiskt skön känsla- hälfixering gör att skon greppar om din fot- nyheten Clean Instep ger smidigt in- och ursteg samt en bekvämare sko eftersom man slipper kardborreremmen över foten- Duragripsula ger bra grepp på alla material- en helt ny delning på tådelen som gör att foten kan böja sig på ett helt annat sätt än i skor med helgjuten tådelSammantaget en helt unik sko som måste upplevas! Att Mystic Boot dessutom kostar ungefär som andra skor men är mycket bättre gör dem till marknadens mest prisvärda skor!

OBS att om du kör i extremt kalla vatten eller är väldigt frusen kan du numera komplettera Mystic Boot och Mystic Blade med en Metalitesocka med split-toe speciellt framtagen för dessa modeller (blir ungefär som att köra med undertröja i metalite under dräkten). OBS igen att de flesta är tillräckligt varma UTAN sockan så köp bara dessa om du surfar norrut i Sverige på vintern (ett mycket bra alternativ till MM Ultimate Dry Boot) - under de 2 åren som vi själva haft Mystic Boot har vi aldrig frusit om fötterna ens på vintern! Se egen artikel.

Mystic Boot finns i följande storlekar: 34 35-36 37 38-39 40 41-42 43 44-45 46 47-48 49 där ett bindestreck indikerar dubbelstorlek d v s det finns inte en 41 och en 42 utan en storlek som heter 41-42 o s v. OBS att Mystic Boot är mindre än motsvarande vanlig sko, så välj en storlek större skor än du normalt har - t ex om du brukar ha 41 eller 42 så välj 43, annars blir den för liten!

Kunder som köpt denna produkt köpte också: