Vi har ENHETSFRAKT 99 kr med DHL på alla beställningar upp till 2500 kr och GRATIS FRAKT beställningar över 2500 kr! För småprylar som handskar etc kan du välja brevleverans för 55 kr.
 
Frakt är ofta både dyrt och krångligt och vi har därför bestämt oss för att göra det billigare för dig och mindre krångligt för både oss och för dig att räkna ut fraktpriset, och subventionerar därför alla frakter så att vi - med några få undantag - har ett enda fraktpris alternativt helt gratis frakt. Billigare för dig, mindre krångel för oss. För beställningar upp till 2500 SEK inkl moms betalar du bara 99 kr, och beställer du varor för över 2500 SEK inklusive moms får du gratis frakt.

FRAKT MED DHL 

Vi har bytt leverantör för våra frakter och vi skickar numera alltid våra paket med DHL istället för Posten: till samma pris som tidigare kan vi nu erbjuda 1) snabbare leveranser 2) bättre information och 3) bättre service med uthämtning när det gäller öppettider på utlämningsställen. Våra frakter går till ett DHL Servicepoint som kan vara en näröppetaffär, OKQ8 bensinmack, Seven-Eleven, Pressbyrå, etc där du oftast kan hämta ut både på kvällar och helger, ibland t o m dygnet om. DHL har idag över 1500 utlämningsställen i landet och de ökar hela tiden. Posten har som jämförelse 1600 st men de minskar hela tiden. DHL är också snabba: bortsett från Norrland och Gotland levererar de på 1 dag (Posten tar 1-3 dagar på sig för samma tjänst). Informationen fungerar också bättre och du får SMS till din mobil när det är klart att hämta ut paketet.
 

Undantag från dessa två frakttariffer är 1) skrymmande varor som master, segel, skidor samt (wind)surfingbrädor och 2) reavaror. Frakterna på master, segel, skidor, surfingbrädor går med DHL Styckegods och subventioneras till en kostnad av 200 kr för master och segel samt skidor och 350 kr för (wind)surfingbrädor, vilket är klart billigare än tidigare (var 300 kr resp 500 kr tidigare). Varorna körs då dessutom hem till dig. Reavaror kostar också 99 kr i frakt upp till 2500 kr men berättigar inte till fri frakt över 2500 SEK.
 
Det går också att få direktleverans hem/till jobbet men det kostar då enligt DHLs prislista för direktleverans så vill du ha en sådan frakt, vänligen maila och fråga om pris. Vi kan även leverera med DHL till utlandet (gäller hela världen) - maila för pris.

Enda nackdelen med DHL är att de tar 130 kr för att förmedla betalning (motsvarande Postförskott) så om det inte gäller dyra varor bör man undvika detta alternativ. Vi kan oftast erbjuda fakturering utan någon extra kostnad för dig.
 

Läs mer om DHL Servicepoint på deras hemsida www.servicepoint.se .


FRAKT MED POSTEN 

Vi fraktar numera ingenting med Posten bortsett från brev och brev-postförskott.
 
 
FRAKT MED BUSSGODS 

Vi skickar inte med Bussgods nuförtiden - alltför många kunder har dålig erfarenhet av dem med långsam leverans, dålig service, otrevligt bemötande och dåliga öppettider. Undantagsvis kan vi förstås skicka med Bussgods om du tvunget vill men då kan vi inte garantera några leveranstider alls och priset på frakten blir vad Bussgods vill ha (ingen subvention från vår sida).
 
Spåra ditt kolli på Bussgods hemsida www.bussgods.se .
 
FRAKT TILL DANMARK, NORGE OCH FINLAND

Har du svårt att få tag på Mystics prylar hemma så kan vi oftast hjälpa dig - vi har till skillnad från i andra länder nästan alltid allt hemma och vi säljer Mystics fulla sortiment, inte bara de prylar som betalar sig bäst. Vi har numera fått förmånliga fraktpriser med DHL på utlandsfrakter och kan frakta över hela världen. Om du har vägarna förbi Sverige finns förstås också våra återförsäljare att handla hos - från Abbekås i söder till Gällivare i norr.

International orders are sent door-to-door with DHL at a cost of about 200 SEK for a small package. Please send us an email to get a freight quote on international orders.